perjantai 25. lokakuuta 2013

Kankaita...


Meillä siivottiin eilen. Mies käskis kantaa ison ikea kassin olohuoneesta pois ja samalla ymmärsin, että jos aion pyykätä jotain tarvitsee kuivausrummusta evakuoida 7metriä joustofroteeta pois.. Kangasta kangasta kangasta.. huihui.. Meidän ultimate suosikkikangas on josutofrotee ainakin housuissa, kunhan joskus olisi aikaa ommella niitä housuiksi asti. Yhdet tuolla olisi valmiina, kukahan ne pukisi tolle likalle ja kuvaisi?? 
Mutta siis meillä siivottiin ja päätin, että jos siivotaan niin siivotaan kunnolla ja kaivoin kaikki (no melkein kaikki) kankaat esille ja päätin järjestellä ne paremmin ja järkevämmin samalla. Tähän asti kankaat ovat olleet kolmessa muovilaatikossa ja kahdessa matalassa sängynaluslaatikossa säilytyksessä viimoisen monta vuotta ja kaikki kangas jonka olen ostanut olen jemmanut milloin mihinkin koloseen. Nyt kippasin kaiken sängylle ja viikkasin ja pakkasin paremmin.

Mitä siis löytyi?

Puuvillaa
Paaaaaaljon puuvillaa. Suurin osa lakanoita jotka odottavat jatkojalostusta joksikin.
Joukossa oli ihania helmiä jotka saivat aivosolut raksuttamaan, sanotaanko esimerkkinä vaikka tuo ihana irvikissa kangas joka kurkkaa tuolla vasemmassa yläkulmassa. Se on ostettu kun Kaisa on ollut vauva, ajatus on ollut tehdä siitä kuorivaippa, päällystää siis esim pul-kangasta sillä, nyt siitä voisi tehdä vaikka meikkipusseja.

j 

Trikookankankailla täyttyi sekä tuo vasemmassa laidassa oleva läpinäkyvä laatikko että etualalla oleva mustamatala laatikko. Totuuden nimissä tuolla kirkkaassa laatikko on myös reunassa rypäleen värinen joustocollege ja olettaisin tuon ruskeakuviollisen olevan jotain vastavaa koska oli aika paksua trikooksi mutta jousti. Laatikoiden väliin maastoutuu muutama palanen flanelleja, reilumetrin palanen oranssia kangasta jonka oletan olevan merinovilla interlockia, tosin saattaa olla että joudun tarkistuttamaan havaintoni ompelevalla ystävälläni. Parit palat bambuneuloksia, hiukkasen lisää trikoita jotka eivät mahtuneet laatikoihin, neuloksia Majapuulta ja Murulta, bambucollege ja vino pino veloureja.
 Vasemmassa alareunassa kurkkaa myös raikas sateenkaari resoreita, pino johon löytyi muutama lisäys vielä kaapien perukoilta kun aloin laittamaan kankaita paikoilleen.
Joustofroteeta..
Näiden laatikoiden huono puoli on ettei näissä lue montako litraa yksi laatikko on. Olisi hauska tietää montako litraa joustofroteeta minulla on.
Äärettömän ärsyttävää, että ne värit joita haluaisin just nyt ommella on loppu. Juuri nyt olisi todella akuutti tarve, kirkkaan punaiselle, tollaselle juuri jota tuolla laatikossakin olisi, sitä vain on liian vähän ja sitten tuolle ihanalle omenalle ja apinalle. Juu ne on kaikki niitä myllymuksujen joustofroteita omenat, apinat, norsut ja retrokukat ja juu ekoista seteistä, norsut korkkasin vasta noin kuukausi sitten ja ne housut on tuolla odottamassa että kuvaisin ja antaisin käyttöön. Miten niin tuppaan marinoimaan kauan kankaita? Minäkö? En kai...
 

Marinoin. Minä?
En. Pois se minusta.
Minulla voisi olla vauva tai voisin tehdä lahjaksi paljon vaippoja tai tai hmm.. tai tälle voisi olla joku muu äärimmäisen hyvä selitys.
Mutta sille ei ole mitään ei kerrassaan mitään järkevää selitystä miksi minulla on tälläinen kasa pul-kankaita ja coolmaxia vaikka lapseni on viisivuotias.
Joukossa on yksi muotoonleikattu vaippapala.

Kuvaamatta jätin fleecet, vanut,keinokuitu reikäkankaat, glitteri/paljettikankaat, 3 kassillista harsoja jotka odottavat saumurointia räteiksi (luulin että niitä ei ole joten otin lahjoituksena yhden kassillisen vastaan ja niitä löytyikin. WTF). No harsot nyt ei olekkaan kangasta sinällään ja noi muut no... ei vanukaan oo kangasta eihän.. ei oo ei. 


Mies tota kaaosta katsellessaan pohti, "aattele kuin kätevää olis jos ois yks huone vaan sun ompelu kamoille ni sun ei tarttis keskeyttää järjestelyjäs vaan siks et pitää mahtuu nukkumaan"  

Nii i.. aatella..

3 kommenttia:

 1. Tällaisia postauksia ymmärtää ehkä parhaiten sellainen, jolla on oma muoviloota ja kaappi poikineen valloitettuna tuleville projekteille. Ja aina juuri se yksi tietty kangas tuntuu puuttuvan...

  VastaaPoista
 2. mulla on ompeluhuone, nukun olohuoneessa/asun yksin nykyään. Tosin kellarissa on kaikki paksut kankaat (villa-, tikki-, tekoturkis-, fleecet...). En antais pois ompeluhuonettani <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä ehdotin et me voidaan siirtää sänky olkkariin niin ei tartte siivota mun ompelupöytää ja kankaita :)

   Poista